18:45

Växjö Norra IF

Referat: Värnamo Södra FF - Växjö Norra IF 2-1 (2-1)

DM-semifinal mot Östers IF i Växjö onsdag 5 september väntar!

Våra grabbar lyckades igår skapa sig sin hittills största merit inom fotbollen då vi rättvist besegrade Växjö Norra i DM-kvartsfinalen med 2-1 efter samma siffror i paus.

Redan idag släpptes lottningen för semifinalerna och ikväll ringde Östers ledare och föreslog ett speldatum som funkar även för oss. De ska kolla om vi möjligtvis kan få spela denna stora match på naturgräs men troligen blir det samma konstgräsplan som vid mötet i våras. Blir det så försöker vi boka om någon eller några träningar från Norregård till Gröndal inför matchen.

Lite häftigt är det allt att skriva ner semifinalmötena i Smålands-DM för P15 2018:
Östers IF - Värnamo Södra FF
Kalmar FF - Jönköping Södra IF

Matchen mot Växjö Norra igår började annars, som förväntat, trevande från vår sida med riktigt sega ben efter söndagens genomkörare. Gästerna hann också göra ett vackert mål på en volley efter ett högt inlägg från högerkanten innan våra lirare succesivt blev varmare i musklerna och kallare i huvudena.

Vi dominierade bollinnehavet kraftigt och lyckades efterhand etablera pasningspelet på mittfältet istället för i backlinjen. Detta framförallt efter Haris & Pernilla slagit sina kloka bosnisk-danska huvuden ihop och föreslog ett platsbyte mellan Tim och Elliot LS vilket gav oss Tims tekniska fötter som uppspelsalternativ och Elliot som djupledshot på kanten. Med den taktiska förändringen gav ledarkollegorna grabbarna de förutsättningar de behövde och anfallsspelet förbättrades avsevärt.

Men det krävdes ett gult kort och efterföljande 10 minuters utvisning, för avsiktlig hands, på V Norras dominerade mittback för att vi skulle skapa tillräckligt vassa chanser för att sätta dit bollen.

1-1 kom efter en hörna slagen av Filip på milimetern när där vi bestämt att bollen ska komma - Joel hade bara att använda sin fysik och bollkontroll för att relativt enkelt skalla in kvitteringen.

Minuterna efter gör så Isac återigen ett sådant där nummer som få 15-åringar i Småland förutom han klarar av då han med fart och teknik tar sig igenom hela försvaret och rullar in ledningsmålet.

Andra halvlek blev ett ställningskrig och V Norras lirare utmanade oss verkligen om segern men vi red ut stormen och det närmaste en kvittering var en frispark med "Ronaldo-touch" i ribban från deras vasse frisparksskytt.

Vi skapade också chanser, metadels på samma sätt målen tillkom på, d v s via precist slagna hörnor av Filip och Albin K samt starka indviduella prestationer från Isac. Inte att heller förglömma är Viktors frisparkskanon från 25 meter som var centimeter från att borra sig in i krysset och bli århundrades mål på Norregård.

Albin K är också värd ett extra omnämnande för sina insatser som mittback dessa två matcher då han varit fullständigt fenomenal i sin nya roll bredvid Västbo-kamraten Joel. Jag har grunnat på hur jag ska kunna hålla mitt löfte till Albin att detta var en tillfällig lösning...och kommit fram till att det kan jag inte :)

Annars måste jag denna gång lyfta fram en lirare som annars mest får min feedback i form av grymtande kring TV-spelande: Carl var igår planens gigant och vann i princip varenda duell på mitten, sprang fler kilometer än någon annan och satte, när väl stelheten släppt efter en stund, varje passning rätt. Vi ska nog låta fler lira en kvart med de goa killarna och ledarna i A-laget dagen innan match och få vara med om vändningar i hetlevrade derbyn - det verkar ge en boost :)